16 Kasım 2010 Salı

Alternatif internet altyapısı için 500 milyon TL

Superonline mevcut sabit internet altyapısına güçlü bir alternatif oluşturmak için yatırımlara devam ediyor.

74 kente ulaşan altyapı çalışmalarıyla kendi  fiber optik omurgasını oluşturan Superonline, 2009 yılında yaptığı yatırım miktarını 2010’da %100’e yakın bir artışla yaklaşık 500 milyon TL’ye çıkardı. Turkcell Grubu’nun en önemli şirketlerinden biri olan Superonline, yatırımlarını kesintisiz sürdürerek hızı ve kalitesiyle mevcut sabit internet altyapısına güçlü bir alternatif oluşturuyor.

Kendi fiber optik altyapısına sahip yenilikçi telekom operatörü Superonline, 2010 yılında gerçekleştirdiği yatırımları, sunduğu ses, veri ve görüntü hizmetlerini, katma değerli servislerini, yurt içi ve yurt dışında operatörlerle yaptığı iş ortaklıklarını uluslararası fiber bağlantılarını ve “dijital şehirler” vizyonunu Gaziantep’te gerçekleştirdiği basın toplantısıyla açıkladı.

Superonline Genel Müdürü Murat Erkan, basın toplantısında yüzde 100 Turkcell Grup şirketi olmanın verdiği güçle Türkiye pazarına damgalarını vurmaya hazırlandıklarını dile getirdi. 2010 yılında tamamı fiber optik altyapı çalışmalarına yönelik 500 milyon TL yatırım gerçekleştiren Superonline’ın “kesintisiz yatırımla hızla büyüyen yenilikçi operatör” haline geldiğini vurgulayan Erkan, fiber hızını ve kalitesini, 2010 sonuna kadar yaklaşık 23 bin kilometrelik altyapıyla Türkiye’nin dört bir yanına ve ara bağlantılarla komşu ülkelere ulaştırmaya kararlı olduklarını söyledi. “Bakır çağı artık bitti. Superonline olarak Türkiye’de dünyayla aynı anda fiber çağını başlattık” diyen Erkan, insanların artık ev alırken bile fiber altyapısı bulunup bulunmadığına göre karar verdiğine ve dünyanın en hızlı internetine erişebilme olanağının evlerin değerini artırdığına dikkat çekti. Superonline Genel Müdürü sözlerine şöyle devam etti:

“Türkiye’nin öncü ve yenilikçi telekom operatörü olarak sabit hatlarda numara taşıma seçeneğinin sunulmasını tüm kullanıcılar için önemli bir kazanım olarak görüyoruz. Ne var ki uygulamada bazı güçlüklerin yaşanması ve gereken zamanlamalara uyulmaması sürecin uzamasına ve kullanıcılara hakettikleri hizmetin gerektiği gibi sunulamamasına neden oluyor. Süreç ile ilgili her geçen gün bazı iyileştirmelerin olmasına rağmen uygulamada hala hedeflenen noktaya ulaşılamamıştır.”

Ulusal ve uluslararası toptan data ve ses servisleri açısından önemli altyapı ve yetkinliğe sahip olan ve 45 ülkede 60 operatöre hizmet sağlayan  “operatörlerin operatörü” Superonline, kullanım hakkını aldığı BOTAŞ altyapısı ile yeni nesil network ve fiber optik altyapı yatırımlarına süratle devam ediyor.

Kurulduğu 2004 yılından bu yana uluslararası toplu ses trafiği taşımacılığı hizmetleri sunan Superonline, Türkiye’de yakaladığı başarıyı çevre ülkelere de yayarak, Balkanlar ve Ortadoğu’da bölgesel transit servisler sunuyor.

Superonline İpek Yolu’nu Fiber Yolu’na dönüştürüyor

Superonline, İpek Yolu’nu Fiber Yolu’na dönüştürme vizynundan hareketle kurmakta olduğu ara bağlantılar sayesinde yüzyıllardır üzerinde bulunduğumuz İpek Yolu’nu bölgeye fırsat ve yenilikler getirecek Fiber Yolu haline dönüştürüyor. Bugüne kadar Türkiye’nin Batı komşuları ile sağlanan fiber ara bağlantılar, önümüzdeki dönemde diğer komşulara da yayılarak Türkiye’nin Doğu ile Batı arasındaki köprü konumuna yeni bir anlam katacak. Böylelikle Türkiye, Superonline altyapısı sayesinde bu kez de Doğu ile Batı arasında fiber köprü haline gelecek.

Superonline, altyapısı ile dijital şehirler yaratıyor
Superonline, ülke genelinde oluşturdurduğu fiber optik şebeke sayesinde Türkiye’deki illerin “uluslararası dijital şehirler” arasında yer almasını sağlayacak çalışmalarla elini taşın altına koyuyor. Özellikle Batı Avrupa’da son yıllarda hükümetlerin ve yerel otoritelerin konuyu sahiplenmesiyle gelişen ve uygulanan “dijital şehir” konsepti, altyapının yanı sıra insanların hayatını kolaylaştırmayı temel öncelik olarak kabul etmeyi gerektiriyor. Bu konseptin temelinde; akıllı evlere entegre belediye hizmetleri, sürekli online esnaf topluluğu, otomatik sayaç okuma, online şehir güvenlik sistemleri, bilgilendirme kioskları, video gözlem, dijital tabelalar, coğrafi bilgi sistemine entegre adresleme, anlık pozisyona göre hizmet önerme, akıllı toplu taşıma sistemi entegrasyonu gibi uygulamalar bulunuyor.


Genişbant hız testi alanında dünya lideri sayılan Ookla araştırma şirketi tarafından 9 Ekim – 7 Kasım tarihleri arasında Speedtest.net ve Pingtest.net üzerinden toplanan verilere göre saniyede 12,82 megabit indirme hızı ile Superonline (Tellcom), sağladığı internet hızı ve müşteri memnuniyeti konusunda Türkiye’de 1 numara olduğunu tescilledi. 5,02’lik Türkiye ortalamasının 2,5 katını aşan indirme hızı, Superonline’ın fiber altyapı ile iletişimde “süper” bir dönem başlattığını bir kez daha ortaya koydu.

Gaziantep’te Superonline  
Superonline, “dijital şehirler” vizyonu çerçevesinde Gaziantep özelinde  2010-2011 yılları toplamında yaklaşık 100 milyon TL değerinde yatırım yapmayı öngörüyor. Kentte Haziran 2010’da başlayan fiber optik altyapı çalışmaları Kasım ayı itibarıyla 180km’ye ulaşmış durumda ve yıl sonuna kadar 250km’lik altyapının tamamlanması hedefleniyor. Gaziantepliler’i  hızlı ve kesintisiz internete  kavuşturacak kazı çalışmaları, son teknoloji ürünü araçlarla, alışılmış kazı görüntülerine meydan vermeden, yalnızca 10cm’lik oluklar açılıp kısa sürede kapatılarak hızlı, kolay ve çevreye duyarlı şekilde gerçekleştiriliyor. 

Superonline’ın dev yatırımı ve Gaziantep Belediyesi’nin “dijital şehirler” konseptine olan inancı sayesinde, yakın vadede Gaziantep’in daha modern ve uluslar arası standartta bir şehir haline getirilmesi ve e-belediyecilik alanında önemli adımlar atılması planlanıyor. 


cnetturkiye  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder