3 Kasım 2010 Çarşamba

Güvenliğinizi MACsimum seviyeye çıkartın

Mac'lere virüs bulaşmaz diye düşünenlerden misiniz?

Bilgi teknolojileri dünyasında Apple kullanıcılarının virüs tehlikelerden uzak olduğuna inananlar var. Bu inancı altında Mac’lere yönelik tasarlanan kötü amaçlı yazılımların az olması yatıyor.

Windows ile karşılaştırınca Mac’ler için üretilen kötü amaçlı yazılımların daha az olduğu bir gerçek. Ancak, Mac kullanıcılarının artması, siber suçluların iştahını kabartmaya başladı. Dolayısıyla siber suçlular hedefe Mac’leri de dahil etti. Bu da günümüzde hiçbir sistemin, sürekli olarak kötü amaçlı yazılımlardan yüzde 100 korunamayacağı  gerçeğini gözler önüne seriyor.


Zararlı yazılımlar sadece internet üzerinden gelmiyor. Bazen kullanılan bir USB de virüs bulaşmasına neden olabiliyor. Zaten bu yüzden de Apple de ek bir koruma kullanılmasını tavsiye ediyor.

Kaspersky Lab, hayatlarını Apple bilgisayarları olmadan düşünemeyenler için Kaspersky Anti-Virus’ün 2011 sürümünü piyasaya çıkardı. Ürün; virüs, Trojan, botnet, casus yazılım ve reklam destekli kötü yazılımlar da dahil olmak üzere kötü amaçlı yazılımlara karşı güvenilir tam bir koruma sunuyor. Üstelik yeni ürün, Windows ve Linux’u hedefleyen kötü amaçlı yazılımları  belirleyip, kişisel bilgileri çalmak üzere farklı sitelere yönlendiren dolandırıcıların tuzağından da kurtarıyor.

Yeni antivirüs çözümü, Mac OS kullanan cihazları en ileri bulut algılama teknolojileriyle zararlı yazılımlardan koruyor. Kaspersky URL Adviser önce kötü amaçlı siteleri özel bir işaretle belirliyor, sonra  internette Safari, Mozilla Firefox veya Google Chrome tarayıcıları üzerinde gezinirken, kötü amaçlı bir siteyi bulunca buna ulaşmayı engelliyor.

Kaspersky Mac’ler için geliştirdiği yazılıma kendi kendini koruma programı da eklendi. Böylece kullanıcılar, yanlışlıkla ayarlarını değiştirse bile program tarafından kullanılan ana dosyaları silemiyor. Ayrıca, tüm bunları yapan antivirüs yazılımı, bilgisayarın hızını  hiç yavaşlatmıyor. Çünkü, Kaspersky Lab uzmanları, verimliliğin Mac kullanıcıları için ne kadar önemli olduğunu çok iyi biliyor. Bu konuda kendilerini geliştiren uzmanlar, ortaya, kullanıcı dostu bir arayüze sahip, Apple tutkunlarının tarzına yakışır bir ürün geliştirdi.

Nitekim GfK’nın Kasım 2009-Şubat 2010 tarihinde yaptığı araştırmanın sonuçları bunu kanıtlıyor. Araştırma, Kaspersky’nin Mac’ler için tasarladığı antivirüs yazılımının bir önceki sürümünün, kullanıcılar tarafından çok beğenildiğini, Avrupa
genelinde satış lideri olduğunu ortyaya koydu.  Mac’ler için tasarlanan Kaspersky Antivirüs, Mac OS 10.5 veya daha yüksek çalışan Intel® işlemcili Apple bilgisayarlara yüklenebiliyor. Program aynı zamanda işletim sisteminin 32-bit ve 64-bit işletim sistemi versiyonlarıyla da uyumluluk gösteriyor.
cnetturkiye  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder