5 Kasım 2010 Cuma

Daha İyi Notlar İçin Elektik Şoku

Oxford Üniversitesi'ndeki bilim adamları, beynin belli bir bölgesine 1 miliamperlik bir akım verildiğinde matematik yeteneğinin iki katına çıktığını keşfetti. 
Elektrik akımı ile süper zeki olmak mümkün mü?

Matematiğin herkese uygun bir şey olduğunu söylemek zor. Bazı insanlar için matematik bir zevkken, bazıları için ise bir işkenceden başka bir şey değil.
Matematik yeteneği insandan insana değişse de, Oxford Üniversitesi'ndeki araştırmacılar herkesin yeteneğini artıracak bir yöntem keşfettiklerini iddia ediyorlar.

Matematiksel yetenek azlığına tıp dilinde diskalkuli deniliyor

Beyne Doğrudan Müdahale
Oxford Üniversitesi'ndeki araştırmacıların buldukları yöntem, farklı bir ders çalışma yöntemi ya da işlemler ve formüller için kısa yollar değil, doğrudan beynin içine müdahale içeriyor.

İki Kat Daha İyi
15 kişilik bir gönüllü denek ekibi ile yapılan deneylerde, beynin duyulardan gelen verileri bir araya getirdiği ve sayılar ve aralarındaki ilişkileri işlediği bölüm olan paryetal loba belli bir miktar elektrik akımı verildiğinde, deneklerin matematik yeteneğinin iki katına çıktığı görülmüş.

Paryetal lob beynin üst kısmında bulunuyor

Sadece Tek Bir Yön
Deneylerde, paryetal lobun sadece sağ tarafından sol tarafına doğru gönderilen 1 miliamperlik akımın etkili olduğu ortaya çıkmış. Araştırmacılar aynı akım ters yönden verildiğinde deneklerin yeteneklerinin düştüğünü belirtiyorlar.
Bilim adamları, kimsenin bu yolla matematik yeteneklerini geliştirmeyi düşünmediklerini ve bu yolla kimsenin süper zeki olamayacağını fakat insan beyninin potansiyelini görebilmek açısından bu araştırmanın çok  değerli olduğunu belirttiler.

shiftdelete

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder