3 Kasım 2010 Çarşamba

Windows Server 2008 Active Directory Servisinin Silinmesi

Merhaba arkadaşlar, her ne kadar Windows Server 2008 üzerinde bulunan Active Directory Servisinin silinmesine fazla ihtiyaç duyulmasa da, belki ileri de lazım olur düşüncesiyle, bu işlemi adım adım sizlere bahsedeceğim.

1- İlk olarak Çalıştır açıp, bu kısıma dcpromo yazarak, Active Directory yapısını kaldırma işlemine başlayalım.

2- Gelen pencerede Active Directory kurulum sihirbazını Next, diyerek geçelim.


3- Karşımıza gelen pencerede bir uyarı karşımıza gelmektedir. DC makinada Global Catolog yapısının olduğu belirtiliyor. Bu aşamada Forest yapısının devamlılığının sağlanması için bu yapının var olan başka DC makinaya aktarılmasının uyarısı verilmektedir. Bizim kullandığımız yapıda tek domain olduğu için OK deyip geçelim.


4- Gelen kısımda Delete the domain because this server is the last domain controller in domain kutucuğunu işaretleyip, Next diyoruz.




5- Bu pencerede DomainDnsZones ile ForestDnsZones özelliklerinin silineceğinden bahsediyor. Next diyoruz.

6- Bu gelen pencerede Aplication Partition silineceği bilgisi verilmektedir.


7- Gelen pencerede yeni administrator şifresi sorulmaktadır, ister boş geçebilirsiniz isterseniz de yeni şifre belirleyip, Next diyebilirsiniz.


8- Yaptığımız işlemlerin özet kısmı bu ekranda karşımıza gelmektedir. Export Settings butonunu tıklayarak yapılan bu işlemleri istediğimiz bir yere kayıt altına alabiliriz.



9- Text dosyasını ADremove.txt olarak kayıt altına aldım.


10- Özet ekranı karşımıza geliyor, burada Next diyerek silme işlemine başlayabiliriz.


11- işlem bittikten sonra Finish butonuna tıklayarak sistemi yeniden başlatabiliriz.

Bu makalemde sizlere Windows Server 2008 üzerindeki Active Directory servisinin kaldırılmasından bahsettim. Tekrar başka makalede görüşmek üzere...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder