10 Kasım 2010 Çarşamba

Turkcell' in Akıllı Telefonu T10 Sahnede!

Ülkemizin önde gelen GSM operatörlerinden olan Turkcell, 9 Kasım Salı günü düzenlediği lansmanla akıllı telefon pazarına giriş yapacağı T10’u tanıttı.
Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Burak Sevilengül’ün sahneye çıktığı lansmanda başta T10 olmak üzere; Turkcell Uygulama ve firmanın akıllı telefon stratejileriyle ilgili birçok bilgiye sahip olduk.

Ülkemizde mobil internet hızla yaygınlaşıyor. Yakın bir tarihe kadar “alo desin yeter” diyen halkımız, bir yılda 3G’ye ve akıllı telefonlara ilgisini artırdı. Ülkemizde küçük de olsa 2009 yılında bir pazar edinmeyi başaran akıllı telefonlar, o yıl 31 bin adet Türk kullanıcıyla buluştu. Bundan bir sene sonra yani 2010’da ise tam 173 bin adet akıllı telefon satışı gerçekleştirildi. Ülkemiz mobil kullanıcıları bu rakamla mobil dünyaya olan ilgisini tüm firmalara göstermiş oldu.

3G bağlantısı, tadına bir kere varıldığında bir daha bırakılamayan bir şey. Her an her yerde internete bağlanılmasına olanak tanıyan bu bağlantı, ülkemiz mobil kullanıcıları tarafından da kısa sürede sevildi. 2009 yılında satılan mobil cihazların yalnızca %13’ü 3G bağlantısına sahipti. GSM operatörlerinin cazip teklifleri ve başarılı cihazlar sayesinde bu oran 2010 yılında %37’ye sıçradı.

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Burak Sevilengül lansmanda T10’un Türk internet kullanıcısının ihtiyaçları gözetilerek ve yine kullanıcılara en kolay ve ideal mobil internet deneyimini sunmak için geliştirildiğini defalarca vurguladı. Turkcell tarafından mobil internet bayramı olarak  tanımlanan T10’un gerçekten bayram olup olmadığını cihaz test merkezimizin konuğu olduğunda anlayacağız.

 

Turkcell T10 Huawei tarafından geliştirildi. Android 2.1 mobil işletim sistemine sahip olan T10, Turkcell mühendisleri tarafından optimize edilirek Türk kullanıcıların isteklerine cevap verecek hale getirildi. Ülkemizde Android Market’ın açık olmaması nedeniyle Turkcell, kendi uygulama mağazası olan Turkcell Uygulama’yı T10’a entegre etmiş.

Şu an 100’e aşkın uygulamaya ev sahipliği yapan Turkcell Uygulama’da, 57 adet oyun bulunuyor. Türkcell Uygulama Geliştirme Bölüm Başkanı Anıl Gül, lansmanda yaptığı açıklamayla uygulama sayılarını önümüzdeki yıl 2 bine çıkarmayı amaçladıklarını söyledi. Turkcell’in tüm uygulamalarını kullanıcılarına ücretsiz olarak sunması ve cihazın Turkcell hizmetleri için optimize edilmiş olması T10’u cazip kılan bir diğer etken.

Turkcell 3G bağlantısına geçiş yaptığında görüntülü görüşmeyi yere göğe sığdıramamıştı. Firmanın T10’da bu özelliğe yer vermesine kesin gözüyle bakılıyordu ancak Huawei T10’da 3,2 Megapiksel flaşlı tek bir kameraya yer vermiş.

Geçtiğimiz haftalarda Google, Android için sesli arama özelliğini Türkçe destekli hale getirdi. Bu uygulama Türkiye’de ilk kez T10’la önyüklemeli olarak kullanıcıya sunulacak. Google’ın bu teknolojisi, telaffuz edilen kelimelerin algılanmasını ve metin haline çevrilmesini sağlıyor. Bu şekilde herhangi bir arama yapmak istenildiğinde sanal klavyeyle uğraşmak yerine, T10’a konuşarak komut verilebiliyor.

T10’un en büyük özelliklerinden birisi de MobilTV. Bu özellik T10’u satın alacak kullanıcıların aylık 60 saat ücretsiz ve internet kotalarından bağımsız olarak  25 TV kanalını seyretmelerini sağlayacak. Bunun yanı sıra T10 kullanıcıları gnçPlay üzerinden kategorilere ayrılmış 2,5 milyon şarkılık büyük bir arşivden de yararlanabilecek.

Türk internet kullanıcısının en sevdiği sosyal ağ olan Facebook da T10’un entegrasyon listesinde kendine yer bulacak. Bu uygulamanın yanı sıra; Footbo, Gezenzi ve hava durumu uygulamaları da T10’la birlikte önyüklü olarak gelecek. Turkcell mühendislerinin ortaya koyduklarından ve uygulamalarından tam anlamıyla yararlanacak olan T10 kullanıcıları, ne yazık ki Android 2.1 ile yetinmek durumunda kalacak. Cihazın Android 2.2 güncellesmine sahip olup olmayacağını sorduğumuz Burak Sevilengül, cihazın mobil işletim sisteminin güncellenmeyeceğini söyledi.

240 x 320 piksel 2,8 inç dokunmatik ekrana sahip olan T10, ekran konusunda pek de umut vaad etmiyor doğrusu. GPS, WiFi, 3G ve HSDPA bağlantılarını destekleyen akıllı telefon, Push e-posta özelliğiyle kullanıcıların e-postalarına kolay ulaşabilmesine olanak tanıyacak.

Siyah ve beyaz renk seçeneklerine sahip olan T10, Turkcell İletişim Merkezleri’nden ister 348 TL tek ödemeyle, ister aylık ödemelerle satın alınabiliyor. Turkcell’in abonelerine özel T10 teklifleri ise şu şekilde;
  • Aylık 500 MB internet + 60 saat MobilTV = 29 TL/24 Ay
  • Aylık 500 MB internet + 60 saat MobilTV = 43 TL/12 Ay
  • Aylık 1 GB internet + 60 saat MobilTV + Akşam 9 Sabah 9 arası Turkcell’lilerle 64 saat konuşma + 1000 SMS = 39 TL/24 Ay
  • Aylık 1 GB internet + 60 saat Mobil TV + Akşam 9 Sabah 9 arası Turkcell’lilerle 64 saat konuşma + 1000 SMS = 53 TL/12 Ay
scroll

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder