14 Kasım 2010 Pazar

Ürün İncelemesi - HTC HD Mini

Dünyanın en büyük dördüncü telefon üreticisi konumuna yükselen HTC, bu başarısını büyük oranda Android’li modellere borçlu. Ancak firmanın çok başarılı Windows Mobile modelleri de var. HD2 buna örnek verilebilir. Scroll’un bugünkü konuğu ise HD2’nin küçük kardeşi diyebileceğimiz HD Mini.

HD Mini, isminden de anlaşılacağı gibi küçük bir telefon. Touch 2 modeli ile oldukça yakın ölçülere sahip ve birebir aynı ağırlıkta: 103.8x 57.7x 11.7mm ve 110 gram.


Telefonun arka kapağı yine HTC’nin farklı tarzını yansıtıyor. Tayvanlı firma birçok modelinde farklı arka kapak tasarımlarına yer veriyor. HD Mini’nin arka kapağı da telefonun tüm arka ve yan yüzeylerini kaplıyor. Arkada görülen 4 adet vida ise kapağın bir parçası değil ve telefonu bir arada tutma görevini yerine getiriyorlar. HTC, müşterilerinin bu kapağı pek sık açmasını beklemiyor olsa gerek kapağın sökülmesi bir hayli zor. Çok fazla güç uygulamak gerekiyor.

HD Mini, tasarım olarak HD2’den izler taşısa da aslında Touch 2 modelinin gelişmiş versiyonu gibi. 2.8 inçlik rezistif ekran yerine 3.2 inç boyutunda kapasitif ekran tercih edilmiş. Ayrıca işlemci de 533MHz’den 600MHz’e yükselmiş.  384MB’a çıkan RAM ile birlikte de performans oldukça artmış. HD Mini, Touch 2’de görülen performans sorunlarını yaşatmıyor ve oldukça rahat bir kullanım sunuluyor.

HD Mini’nin ekranı 320x 480 çözünürlüğe sahip. Touch 2’ye kıyasla çok daha kaliteli görüntüler sunuyor. Gün ışığındaki performansı da daha başarılı.


 Ekranı dokunmatik performans olarak incelediğimizde de herhangi bir sorunla karşılaşılmadık. Ekran multitouch  destekli bu sebeple zoom bar yok.

MicroSD kart girişine arka kapak çıkartılarak ulaşılabiliyor. Windows Mobile 6.5 işletim sistemi  HTC sense arayüzüne sahip. HTC arayüz konusunda fark yaratan bir firma. Birçok kullanıcı da HTC’yi bu sebeple tercih ediyor. Ekran boyutunun daha küçük olması sebebiyle bazı değişikliklere gidilse de arayüz HD2’den çok farklı değil.
5MP kamera’nın flaş desteği bulunmuyor. Bu sebeple ışığın az olduğu ortamlarda başarısız. Fakat genel olarak sunduğu fotoğraf kalitesi HD Mini için yeterli. Çok kaliteli olmasa da akıcı videolar çekebilen HD Mini, sesleri biraz boğuk kaydediyor. Çekilen videolarda konuşmaları anlamak pek mümkün değil.


Wi-Fi 802.11 b/g, Bluetooth, G sensör, GPS özellikleri bulunan HD Mini, Windows Phone 7’lerde bulunmayan Tethering özelliğine de sahip. Bu özellik telefonunuzu bir Wi-Fi bağlantı noktasına çevirebilmenizi sağlıyor.
HD Mini, HD2’de olduğu gibi animasyonlu hava durumu özelliğine sahip. Ayrıca telefon cepte ya da çantadayken daha yüksek sesli çalma ve hareket ettirildiğinde sesi otomatik olarak kısabilme gibi özelliklere sahip.
HD Mini’nin 1200mAh pili bulunuyor. Boyut olarak bir hayli küçük olan pil kullanıma göre 2-3 gün arası bir pil ömrü sunuyor. Telefon alt kısımda bulunan microUSB girişi üzerinden şarj oluyor. Böylece bilgisayar bağlantı kablosu aynı zamanda şarj kablosu olarak kullanılıyor.
Sonuç;
HTC’nin yüksek kalitesini mini boyutlarda performans ile birleştiren HD Mini, oldukça başarılı bir telefon olmuş.
Özellikle performans konusunda tüm beklentilerimizin karşılandığını söyleyebiliriz.  Ekranın dokunmatik algılaması da oldukça iyi.
Üretim ve malzeme bakımından HD Mini’nin bir kusuru bulunumuyor.Telefonda kullanılan malzemeler yüksek bir kaliteye sahip. Fakat arka kapağı çıkartmanın zor olması can sıkıcı olabiliyor. Ayrıca güç uygulamak gerektiğinden arka kapak çabuk deforme olabilir.
Akıllı telefon özelliklerini küçük boyutlarda sunan bir telefon istiyorsanız HD Mini tam size göre. Performans konusunda beklentileri karşılıyor. Tek dezavantajı bulunduğu fiyat segmentinde önemli rakiplere sahip olması.

Puanlama
Tasarım: 8/10
Performans: 8/10
Pil ömrü: 8/10
Fiyat/ performans: 7/10
Toplam puan: 8/10
Fiyat: 800 TL
Bilgi için: HTC

scroll

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder