26 Kasım 2010 Cuma

Çıldırtan reklam mesajlarına son!


Hepimizin başının belası reklam mesajlarını gönderenlere sert yaptırımlar geliyor.

Elektronik Ticaretin Düzenlenmesine ilişkin yasa tasarısı, TBMM’ye sunulmak üzere Bakanlar Kurulu’nda imzaya açıldı. Yeni yasa ile elektronik ticaret konusunda pek çok düzenlemeye gidiliyor. Bunlardan en önemlisi ise cep telefonu mesajları ve e-posta yoluyla yapılan reklam ve pazarlama çalışmalarını ilgilendiriyor.


Yasa meclisten geçerse bundan sonra önceden izin almadan hiçbir şirket ya da kurum hiç kimseye SMS ya da e-posta gönderemeyecek. Bu kurala uymayanlara 10 bin ila 100 bin lira arasında değişen cezalar kesilecek. Eğer aynı şey tekrar ederse ceza 10 kata kadar artırılabilecek.

Aynı zamanda izin alınmış bile olsa eğer kullanıcı artık e-posta ya da SMS almak istemediğini bildirirse 3 iş günü içinde gönderimler durdurulacak. Kurala uymayanlara 2 bin ila 15 bin lira arasında değişen cezalar kesilecek.

İnternet üzerinden yapılan alışverişlerde de ödeme bilgileri girilmeden önce ödenecek toplam tutar açık bir şekilde yazılacak ve sözleşme şartları alıcı tarafından kolayca okunabilecek şekilde görüntülenecek.

Yapılan bu düzenlemelerle telefon numaramızı nereden bulduklarını anlayamadığımız şirketlerin reklam SMS'lerinden ve e-posta kutumuzu doldurup taşıran aldatıcı mesajlardan bir nebze olsun kurtulacağız gibi görünüyor. 



cnetturkiye

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder