16 Kasım 2010 Salı

Günde 100.000 Kinect

Microsoft'un Xbox 360 için çıkarttığı yeni oyuncağı daha ilk on günde satış rekorları kırmaya başladı.

Microsoft, Xbox 360 için ürettiği kontrol cihazı Kinect'ten 10 gün içinde tam 1 milyon adet sattı. Oyun konsolu ve bilişim devi, kilometre taşı olarak kabul ettiği bu olayı kendi internet sitesinden yayınladı.
 
Şirketin şimdiki amacı, Kinect'i hem sıkı oyuncular hem de sıradan oyuncular için olmazsa olmaz bir hale getirerek 2010 yılının sonunda sayıyı 5 milyona çıkartmak.

Şirket ayrıca, çıkış tarihlerinin gecikmesinden dolayı oyuncuların hayal kırıklığına uğradığı Star Wars ve Forza oyunlarının da 2011'de Kinect uyumlu olarak yayınlanacağını müjdeledi.

Microsoft'un interaktif eğlence departmanı başkanı Don Mattrick Kinect satışları ile ilgili "Müşterilerinden satış yönünde aldıklarımız tepki ve satışların bir haftada 10 milyonu bulmasından dolayı bizi çok sevindirdi. Bir tatil dönemine girmek için bundan daha iyi bir zaman olamaz. İş ortaklarımız ile ilişkilerimiz aynı hızda ve seviyede devam edecek ve bu şekilde Kinect'e olan yoğun talebi rahatça karşılayabileceğiz. Umudumuz bu yılın sonunda dünya genelinde 5 milyonun üzerinde Kinect satmak" dedi.

Şu an için Amerika ve İngiltere'de 130 sterlin ve 149 dolara satılan Kinect yavaş yavaş Avrupa'ya yayılmaya başlıyor. Ancak maalesef henüz Türkiye satış tarihi resmen belli değil. Kinect'in Türkiye satış fiyatı olarak bizim de tahminimiz 149 dolar ile 159 dolar arasında bir rakam olacağı yönünde.

tecnolabs

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder