2 Kasım 2010 Salı

Flickr da Kopyaladı

Önderliğini Facebook'un yaptığı bu özelliği, Twitter'dan sonra Flickr da kopyaladı. Peki diğer sitelerin taklit(!) etmekten kaçınmadığı bu özellik ne?

Sosyal ağ sitesi Facebook'ta görmeye başladığımız, ilgi alanlarımıza ve ortak arkadaşlarımıza göre bizlere diğer kullanıcıları tavsiye eden sistem "People you may know", üyelerin büyük bir bölümünden yüksek ilgi gördü. Facebook'un kullanıcılarından olumlu tepkiler alması üzerine, diğer siteler de vakit kaybetmeden bu özelliği kendi sitelerine entegre etmeye başladılar.

İlk olarak Twitter' ın "Who to follow" adıyla kopyaladığı bu özellik şimdi de, ünlü fotograf paylaşım sitesi Flickr' a sıçradı.

Fotoğraf paylaşımında akla ilk gelen isimlerden biri olan Flickr, her iki sitenin de gerekli başarıyı elde etmesiyle sistemin birebir kopyasını kendi sitesine ekledi. Böylece Flickr da kullanıcısına, ilgi alanları ve arkadaş bağlantılarına göre ilgisini çekebilecek diğer üyeleri tavsiye etmeye başladı.

Yan menüye eklenen sistemde Hotmail, YahooMail, GMail ve Facebook hesaplarıyla arama yapmak mümkün. Eğer kendi isminizi tavsiye edilenler listesinde görmek istemiyorsanız, "Hide your profile from public searches" seçeneğini seçmeniz yeterli.

shiftdelete

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder