10 Kasım 2010 Çarşamba

İnternet' ten alışveriş çoştu!

Türkiye'de e-ticaret rakamları bu yıl rekorları altüst etti!

2009 yılı sonuda 10 milyar TL seviyesinde gerçekleşen e-ticaret hacmi, 2010 yılı üçüncü çeyreği itibariyle 11,2 milyar TL'ye ulaşarak, geçen sene toplamını geride bıraktı. 2009 yılı üçüncü çeyreğine göre artış hızı ise %51 seviyesinde gerçekleşti.


Bankalararası Kart Merkezi (BKM) tarafından açıklanan verileri baz alan ve SM Bilişim tarafından gerçekleştirilen çalışmaya göre, aylık bazda 1,2 milyar TL seviyesinde gerçekleşen e-ticaret hacmi, 2010 Temmuz ayında 1,6 milyar seviyesi ile tüm zamanlar aylık e-ticaret hacmi rekorunu kırdı.

Alışveriş amaçlı kredi kartı kullanımı içinde e-ticaretin payı da benzer bir seyirle Temmuz 2010 itibariyle %8 seviyesini aşıp rekor kırarken, Eylül 2010 ayında %7'ler civarında gerçekleşmiş durumda.

Bu rekor seviyde artışın en önemli etkenlerinden birisinin, üyelerine ortalama %50 indirimle fırsatlar sunan grup alışveriş sitelerinin başarısı olduğunu tahmin ediyoruz. Sayıları her geçen gün artan grup alışveriş sitelerinin önümüzdeki yıl da e-ticaret hacmine büyük bir katkı sağlayacağı tahmin ediliyor.  


cnetturkiye

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder