29 Ekim 2010 Cuma

Youtube yasağı yakın bir zamanda kalkabilir

Merkezi Almanya' da bulunan Youtube şirketinin Atatürk' e hakaret içerikli videoların kaldırıldığını açıklaması sonucunda yasağın iki yıldan fazla sürmesinin ardından yakın bir zamanda yasağın kalkması olası.


Merkez Almanya' da olan International Licencing Services isimli şirket, yasağın nedeni olarak gösterilen Atatürk' e hakaret içerikli videoları Youtube' a başvurarak yayından kaldırdığını açıkladı. Şirketin CEO' larında Erdem Karahan "Kendi çözümlerimizi kullanarak o videoları kaldırdık. Arşiv' den Atatürk' ün görsellerini koruma yetkisi aldığımız için bizim için problem olmadı." açıklamasında bulundu.

Yasağın bu kadar uzun sürmesinin ise "Bu talep daha bize yeni geldi. Bu içeriklerin şimdiye kadar sahibi yoktu ve bir içeriği silmek istiyorsanız sahibini bulmanız gerekir. Görselleri kimse sahiplenmedi. Bu görseller bu şirkete hak olarak verildi." şeklinde açıklamada bulundu.

İnternet kurulu üyesi Leyla Keser Berber' e göre "Önümüzdeki hafta içinde erişebilmeyi diliyorum. Bunun için mahkeme ve TİB' e başvurumuzu yapacağız. Gönül rahatlığıyla Youtube açılacak diyebiliyoruz."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder