7 Ekim 2010 Perşembe

Microsoft patent ihlali nedeniyle Motorola' ya dava açtı

Motorola şirketi Android telefonlarıyla ilgili patent ihlalinden dolayı, Microsoft dava yoluna gitti.

Apple' ın daha önce Tayvanlı telefon üreticisi HTC' ye Android cihazlar üzerine dava açmasından sonra dünyanın önde gelen yazılım devi Microsoft, Android telefonlarıyla alakalı benzer bir dava yoluna gittiğini duyurdu.

Microsoft sitesinden yapılan açıklama doğrultusunda belirtilen paten hakları özellikle Motorola Droid 2 ile Motorola Charm olduğunu belirtti ve aynı zamanda bahsedilen içerikler arasında; "randevu defteri, e-posta senkronizasyonu, takvimler, kişisel liste, sinyal ve batarya seviyesindeki değişikliklerini belirten uyarı" ile ilgili Microsoft patentini ihlal ettği gerekçesiyle Washington Yerel Mahkemesine ve Uluslararası Ticaret Komisyonuna dava açıldığı bildirildi.

Microsoft' un resmi açıklamasından sonra Fikir Haklarından ve Lisans' tan sorumlu Baş Hukuk Müşavir Yardımcısı Horacio E. Gutiérrez' in internetteki yazısında açıklamış olduğu " Yapılmış olunan bu hukuki girişim Android cihazlarda fikri haklarımıza olan saygıyı sağlamaktır. Apple ve Oracle' ın girişimlerine bakıldığında yalnız olmadığımız görülecektir. "  şeklinde açıklamada bulunmuştur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder