15 Ekim 2010 Cuma

Google TV' nin Satışı başladı

Sony ve Google' ın ortaklaşa çalışması sonucu ortaya çıkan Google TV konsepti ilk meyvesini verdi. İşte merakla beklenen yeni ürünün ilk inceleme sonuçları...

Son zamanlarda teknoloji severlerin merakla beklediği Google TV konsepti nihayet piyasaya sürüldü. İnternet destekli televizyonları Google altyapısıyla birleştiren bu teknoloji, ilk olarak Sony tarafından tercih edildi. (Google TV Sitesi Yayında).

Dün yapılan basın toplantısıyla tüm dünyaya tanıtılan bu teknoloji, klavye ve joypad karışımı bu kumanda ile kontrol ediliyor.

Google TV Neler Getiriyor ?

Normal televizyon özellikleri dışında, uygulama çalıştırma yeteneğine de sahip olan Google TV altyapısıyla, gündelik internet işlevlerini gerçekleştirmek de mümkün.

Sony bu televizonları, normal yayın ve Google TV arasında geçiş sağlayabilecek. Android OS, işletim sistemine sahip olan Google TV içerik standart olarak  Hulu, Twitter, Netflix, YouTube, Pandora gibi video ve sosyal ağ sitelerini kaynak olarak kullanacak.

Özellikleri Neler ?

Kablolu yayın yada uyduyu kullanarak internete bağlanabilen Google TV, yayınları kaydedip sosyal ağlarda paylaşmanıza da olanak sağlıyor. Televizyonun diğer özelliği ise Android için hazırlanmış uygulamaları da desteklemesi.

1080 P ve 720 P arasında geçiş imkanı da sağlayan Google TV için Sony 24" ve 46" arasında değişen farklı modeller hazırladı. Sony' nin ürün gamında bulunan Google TV'ler 600 ile 1.400 dolar arasında değişen fiyatlarla ABD'de satışa sunuldu.

Şimdilik sadece internetten alına bilen televizyon bu pazar günü mağazalara da yollayacak.

[Kaynak: shiftdelete.net] 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder