6 Ekim 2010 Çarşamba

2011 tabletlerin yılı olacak

Tablet satışlarıyla birlikte NAND hafıza satışları da üçe katlanacak.

iPad’in gelişiyle beklenen yükselişi yakalayan tablet piyasasında, yeni ürünlerin gelişiyle birlikte pazar hacmi hızla artıyor.

iSuppli’nin yaptığı son araştırma ise tablet piyasasına farklı bir açıdan bakıyor. Tabletlerde kullanılan NAND flash hafızaları inceleyen iSuppli, bu sektörün 3 katı büyüyeceğini öngörüyor.

Şuanda pazarın hacmi 428 milyon GB. 2011’den tablet sayısının artmasıyla bu rakamın %296.1 büyüyerek 1.7 milyar GB olması bekleniyor. Üstelik hızlı yükseliş bu kadarla da kalmayacak. 2014 yılında NAND flash pazarı 8.8 milyar GB’a ulaşacak.

‘Tabletler Netbook’lardan prestij çaldı’ diyen iSuppli’nin üst düzey analistlerinden Michael Yang, bu sayede Netbook’larla benzer zayıflıkları olmasına rağmen iPad gibi cihazları insanların çok sevdiğini söyledi. Yang, bu sayede geleneksel HDD’lerin yerine NAND bellekler ön plana çıkmaya başladığını belirtiyor.
NAND hafızaların talep görmesi kısa zaman içinde kapasitelerin yükselip, fiyatlarınn düşmesini sağlayabilir. Bu sayede sadece tabletlerde değil diğer cihazlarda da NAND bellekler görebiliriz. 2010 yılında NAND belleklerin hafıza ortalaması 28GB. 2014 yılında ise bu rakamın 65GB’a yükseleceği öngörülüyor.
Tekno-Labs

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder