13 Eylül 2010 Pazartesi

Office Orijinal Ürün (OGA) Avantajı Bildirimi

Orijinal olmayan Office yazılımı kullananlar için OGA Bildirimi’ni yükledikten sonra aşağıdaki süreç işleyecekti.


1 - 14 gün arası
Office uygulamaları her başlatıldıklarında bir mesaj görüntülenir. Mesajda “Bu bilgisayardaki Microsoft Office kopyası orijinal değildir” bilgisi yer almaktadır. Office uygulamaları açık kaldıkça bu mesaj periyodik olarak görüntülenmeye devam eder. “Daha Fazlasını Öğrenin” düğmesine tıklandığında ise kullanıcı OGA Web sitesine yönlendirilir. “Daha Sonra Anımsat” düğmesine tıklandığı zaman mesajın görüntülendiği iletişim kutusu kapanır.

15 - 30 gün arası
İletişim kutusunda daha güçlü bir mesaj görüntülenir ve Office uygulamalarının başlatıldığı her seferde ortaya çıkarken programların açık kaldığı süre boyunca da periyodik olarak açılmaya devam eder. “Daha Fazlasını Öğrenin” düğmesine tıklandığında ise kullanıcı OGA Web sitesine yönlendirilir. “Daha Sonra Anımsat” düğmesine tıklandığı zaman mesajın görüntülendiği iletişim kutusu kapanır.

30 günün sonrasında
Office uygulamaları “Microsoft Office’in bu kopyası orijinal değil.” mesajı ile damgalanacaktır. Bu damga kullanıcının çalışmasını veya dokümanlarını yazdırmasını ve göndermesini etkilemeyecek; ancak yazılım doğrulama sorununu çözümlemenin gerekli olduğunu sürekli olarak hatırlatacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder