14 Eylül 2010 Salı

Avrupa Komisyonu, Net' in Tarafsızlığını İrdeliyor

Avrupa Komisyonu(AK), kullanıcılara eşit yaklaşım olarak bilinen "net'in tarafsızlığı" konusunu istişare ediyor. Konu, internet servis sağlayıcılarına(İSS) trafiklerini diledikleri gibi yönetebilme hakkının verilip verilmemesini, farklı uygulamaların kullanıcı alışkanlıkları üzerindeki olası etkilerini içeriyor.
AB'de, ele alınan yeni telekom düzenlemeleri, İSS'lar arasındaki rekabet ile uygulamalardaki şeffaflığı belli bir düzene sokuyor. Kullanıcılar ile İSS'ler arasındaki olası ihtilafların önü alınmış oluyor. AB Komisyonu üyesi Neelie Kroes, geçtiğimiz Nisan ayında, net'in tarafsızlığı konusunun enine boyuna ele alınması gerektiğini açıklamıştı.

İSS ile taraflar, sene sonuna kadar komisyona sunulması öngörülen istişare raporuna katkıda bulunabilecekler. İnternet trafiği yönetiminin, net'in tarafsızlığını ne ölçüde sağladığı kamuoyunun cevaplaması istenen konuları arasında yer alıyor. Bu çerçevede komisyon, halihazırda kullanıcılar ile İSS'ler arasında ne tür sorunlar yaşandığını öğrenmek istiyor.

AK, sene sonunda toplanacak geri bildirimlerin ışığında yeni bir regülasyona gerek olup olmadığına karar verecek.

[Kaynak: turk.internet]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder