14 Eylül 2010 Salı

Internet Explorer 9 Merakla Bekleniyor

Internet Explorer platformu üçüncü nesil test için hazır durumda.
Kullanıcıların Internet Explorer 8 üzerindeki  kullanım amaçları ve bir takım taleplerini dikkate alınarak tasarlanan, yeni teknolojilerin sağladığı özellikleri destekleyecek.
Internet Explorer 9 tarayıcısının yeniden gözden geçirilen üçüncü versiyonu Microsoft tarafından sunuculara yüklendi.

Microsoft’un gelecek nesil tarayıcısı Internet Explorer 9, kod işleme ve görüntüleme sekmelerinde yüksek performansın kapılarını aralayacak HTML 5 temeli üzerine kuruldu.

HTML kısaltmasıyla bilinen Hyper Text Markup yani Zengin Metin İşaret Dili, internet üzerinden veriyi paylaşmak amaçlı günümüzde kullanılan en yaygın metin tabanlı dildir. Bu dili yorumlayabilen programlar aracılığı ile çalışan uygulamalardır.

Internet Explorer 9 hakkında söylenecek fazla birşey yok aslında. Üçüncü nesil versiyon ile öncekinden daha hızlı  fakat  asıl farkın gizlendiği nokta son versiyona eklenen fonksiyonlardır. İlk olarak IE9 tarayıcısı video, ses ve canvas içerikli sayfalarda donanımsal hızlandırma desteği  grafik işlem birimi tarafından  sağlanırken insanların web sitelerinden beklediği güç, içerik zenginliği, interaktif yaklaşım tarayıcı performansını etkileyen JavaScript komponenti  tabanında yazılan kodların sonucu olarak yüksek uyumlu ve bol çeşitli yazı, font, grafik ve medya içeriğine web sayfalarında erişebilmek mümkün olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder